Header

Cate Blanchett interpreteaza 13 roluri in filmul-eveniment Manifesto

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Filmul care va incheia cea de-a 7-a editie BIEFF este un experiment inedit, care nu trebuie ratat.

In finalul editiei sale de anul acesta, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF aduce in premiera in România filmul-eveniment Manifesto, in care celebra actrita Cate Blanchett interpreteaza 13 personaje diferite intr-un impresionant tur de forta actoricesc.

Conceput initial ca instalatie video, Manifesto, semnat de artistul vizual german Julian Rosefeldt, a circulat in galerii si muzee prestigioase din intreaga lume. Anul acesta si-a inceput cu succes cariera in circuitul festivalurilor de film, fiind proiectat in premiera internationala in selectia oficiala a festivalurilor de la Sundance si Rotterdam, fiind un eveniment singular atât in lumea artelor vizuale, cât si in cea a cinema-ului.
 
Punând in discutie rolul si responsabilitatea artistului in societatea de azi, filmul este o revizitare din perspectiva contemporana a câtorva dintre cele mai semnificative manifeste artistice ale secolului 20. Indreptându-si atentia asupra scrierilor suprarealistilor, dadaistilor, futuristilor, constructivistilor, ale Dogma 95 si ale altor miscari care au revolutionat istoria artei, Manifesto dezvaluie semnificatia politica extrem de actuala a acestor statement-uri avangardiste anti-establishment – pe care artistii le-au compus cu pasiune si convingere cu ani in urma – prin interpretarea lor de catre personaje feminine (toate jucate de Cate Blanchett) in diverse contexte ale prezentului, precum un studio TV, un centru de cercetare stiintifica, o scoala, bursa de valori etc.

Conform prestigioasei publicatii Variety,

„Manifesto e un film de arta in cel mai adevarat sens al cuvântului: conceptual ca natura, netraditional in forma si complet misterios ca atmosfera. Ceea ce putini ar fi anticipat de la acest experiment este modul in care o colectie de dogme de multe ori contradictorii pot fi o asa de bogata sursa de inspiratie pentru cei cu viziune artistica progresiva (…), stimulând spectatorul sa ia pozitie si sa-si defineasca propria estetica.” Subliniind si complexitatea interpretarii lui Cate Blanchett, faimoasa publicatie The New York Times  crede ca „daca in lumea artei s-ar acorda Oscaruri, Cate Blanchett ar trebui sa fie câstigatoare, pentru adevaratul tur de forta pe care il face interpretând rolurile din Manifesto.”

Intra pe Urban.ro pentru a vedea clipul.

Filmul va avea doua proiectii in cadrul festivalului: prima, in cadrul Galei de premiere BIEFF 2017, sâmbata, pe 1 aprilie, de la ora 20:00, iar cea de-a doua duminica, pe 2 aprilie, de la ora 17:30, ambele la Cinema Muzeul Taranului. Manifesto este prezentat la BIEFF cu sprijinul distribuitorului The Match Factory.
 

loading...
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

You may also like ...