Header

GOPO 2017 – lista castigatorilor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SIERRANEVADA si CAINI, marii castigatori ai acestei editii!

 

Peste 900 de invitați au participat aseara, in Sala Mare a Teatrului Național Bucuresti „Ion Luca Caragiale”, la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo, eveniment transmis în direct pe TVR 2, TVR 3, TVR HD dar si la Radio Romania Cultural.

Dana Dogaru, Medeea Marinescu, Rodica Lazar, Alina Grigore (nominalizate la categoria „Cea mai buna actrița în rol principal”), Vlad Ivanov, Petru Ciubotaru (nominalizați la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”), Florin Piersic Jr, Diana Cavallioti, Dorian Boguța, Margareta Paslaru, Adelin Petrisor, Ana Ularu, Alec Secareanu, Ada Gales, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Constantin Cotimanis, Rona Hartner, Smiley, Bromania sunt doar cațiva dintre invitații care au pasit pe covorul rosu din centrul capitalei.

„Sieranevada”, filmul cu cele mai multe nominalizari, si-a adjudecat sase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai buna actrița în rol principal”, premiu oferit de Aqua Carpatica (Dana Dogaru), „Cea mai buna actrița în rol secundar” (Ana Ciontea) si „Cel mai bun montaj” (Letiția Stefanescu, Ciprian Cimpoi).

Sase trofee Gopo a castigat si „Caini”, filmul regizat de Bogdan Mirica: „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal”, premiu oferit de Audi Romania, (Gheorghe Visu), „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai buna imagine” (Andrei Butica), „Premiul pentru cea mai buna muzica originala” (Codrin Lazar, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

Un trofeu Gopo pentru „Cea mai buna imagine”, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat si de pelicula „Inimi cicatrizate”. Filmul lui Radu Jude a mai castigat alte trei statuete la categoriile: „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Paparuz) si „Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura”, premiu oferit de MAC Cosmetics Romania (Bianca Boeroiu si Domnica Bodogan).

„Doar o rasuflare”, filmul regizat de Monica Lazurean-Gorgan, a castigat trofeul pentru „Cel mai bun documentar” iar premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a fost casțigat de „4:15 P.M. Sfarsitul lumii” (regia Catalin Rotaru, Carmen Virginia Sarga).

 Trofeul „Tanara Speranța” a fost castigat de producatoarea filmului „Ilegitim”, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre „Fiul lui Saul”/ „Saul Fia”, distribuit în Romania de Transilvania Film.

Momente memorabile, atat pe covorul rosu, cat si în cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Activitate (Valentin Uritescu) dar si Întreaga Cariera oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Creart (Ion Dichiseanu). Un premiu special i-a fost oferit si pirotehnistului Constantin Petre.

Premiul publicului oferit de Carrefour Romania, pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost împarțit de lungmetrajele: „#Selfie69” (regia Cristina Iacob) si „Doua lozuri” (regia Paul Negoescu).

Iata si lista completa:

Cel mai bun film: Sieranevada, de Cristi Puiu
Cel mai bun actor in rol principal: Gheorghe Visu  pentru rolul „Hogaş” din filmul „Câini”
Cea mai buna actrita in rol principal: Dana Dogaru pentru rolul ”Nuşa” din filmul „Sieranevada”
Cea mai buna regie: Cristi Puiu pentru filmul „Sieranevada”
Cea mai buna actrita in rol secundar: Ana Ciontea pentru rolul ”Tanti Ofelia” din filmul „Sieranevada”
Cel mai bun actor in rol secundar: Vlad Ivanov pentru rolul din Câini
Cel mai bun fim de debut (Lungmetraj): ”Câini”
Premiul publicului: ”Selfie”
Cel mai bun scenariu: Cristi Puiu, pentru „Sieranevada”
Cea mai buna imagine: filmul ”Câini„ şi ”Inimi Cicatrizate„
Cel mai bun machiaj şi cea mai buna coafura: Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan pentru filmul „Inimi Cicatrizate”
Cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu pentru filmul „Inimi cicatrizate”.
Cele mai bune costume: Dana Paparuz pentru filmul „Inimi cicatrizate”.
Cel mai bun film strain: „Fiul lui Saul”/„Saul Fia” (regia László Nemes), Distribuitor: Transilvania Film

Gala Premiilor Gopo 2017 – ediția a 11-a a fost organizata de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei si Babel Communications.

     

loading...
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

You may also like ...