Header

Jazz-dance pe muzica si versuri semnate de Nae Caranfil, in comedia 6,9 pe scara Richter

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ai vazut vreodata vreun musical romanesc?

Regizorul si scenaristul Nae Caranfil este deopotriva autorul textelor si compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonora a celui mai recent film al sau, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse in scena de coregraful sarb Milan Gromilić. Filmul va avea premiera in cinematografe pe 20 ianuarie 2017.

Pasiunea regizorului Nae Caranfil pentru musical este veche dar, desi nu se afla la primul sau proiect muzical, 6,9 pe scara Richter, este primul film la care semneaza muzica si versurile:„Compun muzica oarecum in acelasi mod in care imi scriu si scenariile. Caut, nimeresc sau ma las sedus de o «fraza»muzicala; cateva note. Dupa care incep sa construiesc si sa structurez in jurul ei, sa dezvolt si sa complic ideile muzicale, incercand in acelasi timp sa nu pierd din vedere subiectul: ce vreau sa povestesc. Caci muzica povesteste si ea, ca orice alta arta.”

Bazate pe mitul lui Orfeu, secvențele de musical puse in scena in 6,9 pe scara Richter au fost realizate in colaborare cu Milan Gromilić, coregraf specializat in stilul jazz-dancepe care l-a studiat cu discipolii celebrului Bob Fosse, pe Broadway, si balerin solist la teatrul muzical Terazije Theatre din Belgrad. Scenografia este semnata de Andreea Popa iar costumele au fost realizate de Doina Levintza, piesele fiind interpretate de actorii din distribuție. „Intr-un numar de «musical» autorii sunt mai mulți, iar armonizarea compozitorului cu orchestratorii, cu coregraful, scenograful, pictorul de costume, maestrul de lumini si directorul de imagine trebuie sa fie impecabila. Rareori se intampla asa, dar atunci cand se intampla, momentul poate sa devina memorabil. Imi doresc sa ni se fi intamplat si noua”, spune Nae Caranfil.

[embedded content]

Filmul ii are in rolurile principale pe Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban si Simona Arsu. Produs de Mobra Films, 6,9 pe scara Richter va putea fi vizionat in cinematografele din tara începand cu 20 ianuarie 2017. 

loading...
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

You may also like ...