Header

„Ouale lui Tarzan” in competitie la Karlovy Vary

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Ouale lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera internationala in cadrul celei de-a 52-a editii a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary (30 iunie-8 iulie 2017).

Pelicula a fost inclusa in competitia oficiala dedicata documentarelor, din cadrul celui mai important eveniment cinematografic din Cehia.
„Ouale lui Tarzan” va avea doua proiectii la Cluj-Napoca, saptamana viitoare, pe 9 iunie, ora 16.00 la Casa de Cultura a Studentilor și pe 10 iunie, ora 14:45, la Universitatea Sapientia. Documentarul va fi proiectat in afara competitiei, in cadrul programului „Zilele filmului romanesc” la TIFF.
Actiunea din productia „Ouale lui Tarzan” are loc in Suhum, capitala Abhaziei, o mica republica nerecunoscuta oficial, aflata pe malul oriental al Marii Negre. Pe o colina deasupra orașului se intinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimute, infiintat de sovietici in anii ‘20. Legenda spune ca a fost infiintat pentru crearea unui hibrid intre om și maimuta. Creatura nu a fost zamislita niciodata, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a nascut. Astazi, oamenii și maimutele sunt captivi intr-un teritoriu ravașit de razboi și decenii de cruzime, fiind și unii și altii victimele unor serii de experimente nereușite.  

„Ouale lui Tarzan” este un film despre utopii, o drama metaforica in care se impletesc destinele asemanatoare ale maimutelor și oamenilor”, declara regizorul Alexandru Solomon. Imaginea poarta semnatura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de catre Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Sirli.
Filmul va avea premiera oficiala in cinematografe in aceasta toamna, pe 6 octombrie. „Ouale lui Tarzan” va fi distribuit in Romania de microFILM.

Alexandru Solomon a lucrat mai intai ca operator, apoi ca director de imagine, iar din 1993 semneaza regia de documentare. S-a impus in cinematografia romaneasca prin trei documentare de referinta: „Marele jaf comunist” (2004) despre reconstituirea celebrei tentative de jaf a Bancii Nationale a Romaniei din 1959, „Cold Waves – Razboi pe calea undelor” (2007) – povestea postului de radio Europa Libera și „Kapitalism – reteta noastra secreta” (2010) care descrie drumul de la un comunism cu fata urata la o democratie originala de piata.
Din 2010, Alexandru Solomon este directorul Festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania.
Intra pe Urban.ro pentru a vedea clipul.

Festivalul International de Film de la Karlovy Vary este cel mai important eveniment cinematografic din Cehia dar și din Europa Centrala și de Est. Este considerat un festival de categoria A, alaturi de evenimente precum Cannes, Berlin, Venetia, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sau Tokyo. In fiecare an, in cadrul Festivalului de la Karlovy Vary sunt prezentate peste 200 de filme din toata lumea. De-a lungul timpului, nume celebre ale cinematografiei mondiale au fost prezente pe covorul roșu din orașul din nord-vestul Cehiei, printre care amintim: Roberd De Niro, Milos Forman, Jude Law, Leonardo DiCaprio, Helen Mirren. Anul acesta invitatul de onoare va fi Cassey Affleck.

loading...
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

You may also like ...